TFT
Tankefeltterapi
Tankefeltterapi, der også kaldes TFT, er en unik, revolutionerende og hurtig terapiform, som kan bruges til behandling af mange forskellige ubehagelige tilstande, og det er både fysiske og psykiske. I tankefeltterapi anvendes der udvalgte akupunkturpunkter (meridianpunkter). Disse punkter stimuleres med lette bankebevægelser, mens klienten aktivt fokuserer på symptomet eller den ubehagelige tilstand.
Tankefeltterapi henvender sig til alle, der lider af fysiske og psykiske ubehag, samt alle der ønsker at øge deres egen krops selvhelbredende mekanismer, for at opnå mere velvære. Ved tankefeltterapi opnås der ofte forbløffende resultater, og det sker overraskende hurtigt og smertefrit.
Tankefeltterapi blev i 1980 opdaget og udviklet af den amerikanske psykolog, Dr. Roger Callahan. Han fik sin Ph.D. i klinisk psykologi ved Syracuse University. Efterfølgende fik Dr. Roger Callahan et professorat på psykologistudiet på Eastern Michigan University, og her underviste han, indtil han blev privatpraktiserende psykolog.
Det var som privatpraktiserende psykolog, at Dr. Roger Callahan ved et tilfælde opdagede tankefeltterapi. Dr. Roger Callahan havde en klient, der hed Mary, som led af svær vandskræk. Mary havde i meget lang tid været i traditionelt terapi, men det hjalp ikke på hendes vandskræk, og en dag fortalte hun, at hver gang hun følte sin vandskræk, så gjorde det ondt i maven. Dr. Roger Callahan vidste at ubalance i energistrømme i maven, havde forbindelse til mavemeridianen, der slutter under øjet.
Ved en pludselig indskydelse, og i mangel af bedre, foreslog Dr. Roger Callahan, at banke blidt på dette punkt, mens Mary fokuserede på hendes angst for vand. Efter bare et par minutters banken sagde Mary, at den ubehagelige følelse i maven var væk. Det samme var hendes vandskræk, og angsten er aldrig vendt tilbage.
Dette var en meget overraskende opdagelse for Dr. Roger Callahan. Han gik straks i gang med at anvende denne metode, med at banke let på klienternes meridianpunkter, og han udviklede også forskellige bankesekvenser. Dette arbejde udviklede sig til det, som vi i dag kender som tankefeltterapi.